nedeľa 1. apríla 2018

Každý dom inej farby

Ahoj, zdravím 😋

V minulom článku som sa venovala mojej ceste do Benátok, no tentokrát vám poviem o mojej ceste, ktorá od nich nebola vôbec ďaleko.

 Ostrovy Murano a Burano.


Necelú hodinu plavby ľoďou sa dostávame k veľmi pokojnému, no za to asi najpestrejšiemu ostrovu, Burano. Už z diaľky sme videli nakláňajúcu sa vežu San Martino.


Po prezeraní fotiek som si myslela, že nakrivo fotím, keďže-ako vidno, veža je naklonená. Potom som sa však dozvedela, že príčinou je zjavne mäkké podložie, na ktorých vznikali ostrovy.


Na ostrove sme mali hodinu voľna, avšak popravde by mi nestačil ani celý deň. Bolo tam nádherne, prekvapujúco, každý domček mal inú farbu, bolo to zdôvodnené tak, aby rybári počas noci trafili do svojich domovov. 😋😆..sranda..nie? Ešte takou menšou zaujímavosťou bolo, že v minulosti dávala mestská rada povolenie na to, akou farbou si zafarbíte váš dom. Čiže ak ste chceli ružovú ale vedľa vás bola tiež ružová, zjavne ste mali smolu.




V Burane možno nájsť plno obchodíkov, no najmä čipiek, keďže Burano je preslávené čipkárstvom.
Takisto sa netreba báť, že by ste tu hladovali, práve naopak sú tu kaviarne, reštaurácie a obchody s pečivom.
No a ak ste nestihli nakúpiť suveníry v Benátkach, žiadny strach, tu ich nájdete hojne! 😊

Ďalší ostrov, ktorý sme navštívili bolo Murano. Tento ostrov je preslávený svojimi sklárskymi výrobkami. My sme navštívili jednu fabriku, v ktorej nám pán predstavil ako sa vyrába benátske sklo.


Sranda bola, že výroba jedného koňa mu trvala asi 2 minúty? Bol neskutočne zručný.
Ďalej sme navštívili múzeum, v ktorom sa nachádzali výrobky zo skla, avšak tam sa nesmelo fotiť.😟 Každopádne Benátky nám ponúkli výklady plné krásy.




Nádhera však?...ceny boli taktiež krásne.😁
To by bolo všetko z môjho výletu v Taliansku. (a ak by si chcel vidieť ako sa vyrába taký 2-minutový kôň, neváhaj a píš!) Budem rada za každú odozvu! :)

NAJBLIŽŠIE NAVŠTÍVIME MALÝ RÍM!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Hobbitie príbytky na SLOVENSKU

Nový Zéland  krajina "Pána prsteňov" Ktorého človeka by neupútal takýto zaujímavý nápis popri ceste?  Včera sme b...